Chocolat és una botiga única dedicada a la xocolata i els tes situada al cor del barri barceloní de Sant Andreu. Pots trobar tot tipus de productes fets de xocolata: més de 90 classes de bombons fets amb un cacau d'una qualitat suprema fins a productes de xocolata totalment personalitzats. Si el que prefereixes és el te, Chocolat t'ofereix una àmplia gamma adequada per a cada paladar: neutres, afruitats, aromatitzats i d'espècies.

Els seus propietaris, José Manuel Gómez i Alicia Vélez, són una parella de andreucenses que han fet consolidar la botiga al barri amb amor i passió. Gràcies a l'ajuda i la dedicació del seu fill Roger, encarregat de la secció del te, i de Magda i Mónica, les dues dependentes de la botiga, aconsegueixen dia a dia fer de Chocolat un lloc tan especial.

Chocolat va néixer de la mà d'una parella de andreucenses, Maribel i el Conrad. El 2001, el matrimoni va decidir canviar de vida i muntar una botiga al mateix barri. Van trobar la seva font d'inspiració en la famosa pel·lícula "Chocolat" (Lasse Hallström, 2000), tot i cap dels dos s'havia dedicat al gremi xocolater. Va ser llavors quan, il·lusionats, van començar la seva ruta per diversos països europeus, com Holanda o Brussel·les, amb la intenció de donar forma a la seva idea.

Van passar els dies, els mesos i fins a 4 anys de dedicació, passió i amor, fins que Maribel i el Conrad van donar el gran pas: el 20 de setembre de l'any 2005, Chocolat va obrir les seves portes al Carrer Mercat Nº 7 del barri barceloní de Sant Andreu.

A poc a poc, Maribel i Conrad es van guanyar l'estima del barri, ja que el matrimoni vivia per la botiga. Els productes de xocolata, com els bombons, el pastís o els Xocolatejats van tenyir els carrers de Sant Andreu amb una suau aroma a cacau.

Va ser 6 anys després, el 2011, quan Maribel i Conrad van decidir jubilar-se i deixar Chocolat en altres mans de confiança. La parella va confiar el negoci a José Manuel, el distribuïdor de xocolata de la botiga. Ell i la seva dona, Alicia, també eren andrecenses i entre els negocis del matrimoni, tenien un centre d'estètica al mateix barri de Barcelona.

La parella va seguir fidelment els valors i la filosofia dels propietaris anteriors, però van decidir traslladar Chocolat a Carrer Mercat 14 (Plaça Mercadal 40), un local més lluminós que va proporcionar més vida a la botiga. A més, el matrimoni va diversificar l'oferta: portar més gènere en Chocolat i va introduir els tes com un dels productes estrella de la botiga.