Teobromina: el compost secret de la xocolata

La teobromina és un compost químic natural que es troba als grans de cacau, que posteriorment són transformats en xocolata. En grec, significa “l’aliment dels Déus” i els estudis actuals demostren que aquest compost químic present al cacau és el responsable de produir plaer quan s’ingereix xocolata.

Bombons de xocolata

Bombons de xocolata. Font pròpia

Cal destacar, a més, que la xocolata negra conté un percentatge més elevat de teobromina que els altres tipus de xocolata.

La teobromina produeix un estímul del sistema nerviós que provoca una sensació de plaer a la persona que ingereix la xocolata. A més, aquest compost també es troba a altres aliments com les nous, l’herba del mate, el te o el guaranà.

Alguns dels beneficis que té la teobromina són els següents:

  • És diürètica
  • Relaxa els vasos sanguinis i els músculs
  • Estimula el sistema nerviós i produeix una sensació de benestar
  • Té propietats afrodisíaques

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>