Raons científiques per menjar xocolata

La xocolata és un aliment irresistible per a molts de nosaltres, amb una gran acceptació a nivell mundial. A més, posseeix una gran quantitat de beneficis per a la salut que fan el seu consum encara més recomanat. No et resisteixis a menjar xocolata, doncs existeixen raons científiques per fer-ho!

La xocolata millora la concentració i la capacitat de càlcul

Xocolata desfeta. Font pròpia

Xocolata desfeta. Font pròpia

Les persones que prenen una tassa de xocolata calenta tenen major facilitat per realitzar càlculs matemàtics, segons assenyala un estudi realitzar per la Universitat de Northumbria a Anglaterra. A més, el compost secret de la xocolata, la teobromina, també augmenta la capacitat de concentració.

Protegeix del sol

Segons un estudi de la Universitat Heinrich-Heine de Düsseldorg, els flavonols que componen la xocolata negra protegeixen la pell i ajuden a prevenir les cremades del Sol.

No engreixa

El mite que ‘la xocolata engreixa’ ha desaparegut. Així ho demostra una investigació publicada per la revista Archive of Internal Medicine, que conclou que la xocolata no engreixa, ja que les persones que consumeixen majors quantitats de xocolata tenen sovint un índex de massa corporal menor que aquelles persones que no consumeixen l’aliment freqüentment.

bombons xocolata

Bombons de xocolata. Font pròpia.

Ajuda a deixar de tossir

La teobromina que es concentra en el cacau ajuda a reduir l’activitat del nervi neumogàstric, responsable de l’àrea del cervell que provoca la tos intensa. Així ho va descobrir una anàlisi del Servei Nacional de Salut Britànic.

 

Combat la diabetis

El consum de xocolata negra podria ajudar a augmentar la sensibilitat a la insulina, segons va mostrar un petit estudi. Així doncs, això reduiria la probabilitat de desenvolupar la diabetis.

Un pensament a “Raons científiques per menjar xocolata

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>