El Matcha

El Matcha és un tipus de te verd d’origen japonès que es coneix des de fa més de 800 anys. És un te exquisit i selecte cada vegada més preuat a la societat occidental. El sabor del Matcha és dolç i suau i conté molts aminoàcids. La planta de te de la qual s’extrau el Matcha és la Tencha, i la qualitat d’aquest tipus de te depèn del lloc on es cultivi la planta.

Te Matcha

Te Matcha. Font pròpia

El Matcha té un procés d’elaboració llarg: abans de la collita, es recobreixen les plantes de te per evitar els rajos de Sol i i així s’aconsegueix un color més fosc de les fulles i un sabor més dolç. Després de collir-les, es molen fins que les fulles es tornen pols d’un color verd molt intens.

Tal i com assenyala el portal web Aiya, hi ha tres criteris en funció dels quals es pot classificar el Matcha:

  • Aroma. Dolç, cremós i suau amb un lleuger toc amarg. La dolçor es deu a l’alt contingut d’aminoàcids.
  • Aspecte. Les fulles de a Tencha són de color verd molt intens mentre que la pols pot ser groguenca o fins i tot marró.
  • Contingut. Conté aminoàcids (L-Teanina) aconseguits a partir del creixement de la planta de te a l’ombra.

Segons un estudi realitzat a la Universitat de Colorado (EEUU), el Matcha té tres components molt importants:

  • Antioxidants. Cada gram de Matcha conté aproximadament 70mg d’antioxidants.
  • Aminoàcids. La L-Teanina és un aminoàcid que només es troba al te verd i proporciona una sensació relaxant.
  • Teïna. Té efectes estimulants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>