Com preparar una tassa ideal de te verd

Prendre te és una tradició i una pràctica cada vegada més popular arreu del món. I no és d’estranyar, ja que el te te ofereix una gran quantitat de propietats i beneficis per a la salut, tot i que cada tipus presenta les seves peculiaritats. A Chocolat t’escoltem i, per això, avui t’expliquem com preparar la tassa ideal de te verd, el guanyador de l’enquesta de la setmana.

Per aconseguir la millor aroma i sabor del te verd cal seguir uns passos senzills:

  • Escalfar l’aigua. El millor és utilitzar aigua mineral i escalfar-la a 70-80ºC, sense que arribi a bullir, ja que així l’aigua no perd tot l’oxigen i les fulles de te poden desprendre tot el seu sabor.
  • tetera tassa te

    Tetera i tassa de te. Font pròpia.

    Preparar la tetera. Abans de tirar el te, cal escalfar la tetera amb una mica d’aigua calenta que després llençarem. Tot seguit, s’hi es posa una cullerada petita per cada tassa de te.

  • Vessar l’aigua. Una vegada l’aigua està a la temperatura adient, s’ha d’abocar sobre el te que hi ha al filtre de la tetera i tapar-ho d’immediat.
  • Deixar reposar. En el cas del te verd, menys processat que el te negre o el te vermell, l’ideal és deixar-lo reposar uns 2-3 minuts com a màxim.

Un cop seguits aquests passos, ja es pot gaudir d’una perfecta tassa de te verd amb tota la seva aroma i sabor. Si el que vols, però, és obtenir les millors propietats del te verd, cal fer bullir l’aigua i deixar reposar la infusió durant més temps (5-10 min.) per tal que les catequines deixin anar les seves qualitats.

A Chocolat et recomanem servir el te amb galetes, bombons, xocolata o les postres que més t’agradin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>